08/2020

Vláda schválila prodloužení programu Antivirus

Vláda dnes schválila prodloužení programu Antivirus A i B do 31.10.2020. Vláda se tím snaží o udržení pracovních míst i v budoucnu.

Vláda dnes schválila prodloužení programu Antivirus A i Antivirus B do 31. října 2020. Prodloužením programu se vláda snaží o udržení pracovních míst i v budoucnu.


Antivirus A se týká nuceného omezení provozu a karantény, tj. na základě krizového opatření či nařízení příslušným úřadem. Zaměstnavatelé mohou při splnění podmínek čerpat příspěvek ve výši 80 % z vyplacené náhrady mzdy, maximálně však v hodnotě odpovídající 39 000 Kč.


Antivirus B se vztahuje na tzv. související hospodářské potíže. Ty představují překážky v práci na straně zaměstnavatele například z důvodu nařízení karantény či péče o dítě u významné části zaměstnanců, omezení poptávky po službách, výrobcích a jiných produktech dané společnosti či omezení dostupnosti vstupů. Při splnění podmínek mohou zaměstnavatelé čerpat příspěvek ve výši 60 % z vyplacené náhrady mzdy, maximálně však v hodnotě odpovídající 29 000 Kč.


Celorepublikové statistiky čerpání všech tří programů Antivirus si můžete prohlédnout ZDE.


Tento článek patří do sekce Podpora podnikání, o kterou se pro Vás stará advokátka Renata Šindelářová.


Můžete jí napsat na renata.sindelarova@krutakpartners.cz

Chcete poradit? Domluvte si on-line schůzku.

vyberte si termín

Kam dál

všechny články
Zásady ochrany osobních údajů

© 2020 Kruták & Partners, advokátní kancelář s.r.o. Všechna práva vyhrazena.